Wednesday, 23 November 2011

ramai3

lepas abis keje kat ward 4B tdiii..
seblom tunggu nk pkul 5 ptg..
kami sume snap3
hiiiiii


tab akuuu....men la angry birds korng tuhh..hheeh


okeyhh pukul 5 dhh..jum balikkk..lallalal

SUKE KE? LIKE LAH..

Tuesday, 22 November 2011

24

ari ni lam pukul 3lebeyh ptg tdi...arghhhh
aku  faziana ngan LP penat berjaln dri main block hospital
ke ward 24.....
..ward 24 haihh..jauh sngtt dekt ngan tempt ward bersalin tuhh..
ward ni khas untuk mental patient...masuk jugk aku akhrnyew..lalalaal
masuk3 je lam ward 24...ade 4 orng patient jew...lelaki..huuuuusssss
aku dengn faziana wat passive movement kt sorng PT tu..namoo communcte langsung pt tuhh..
hahahha...
..haaaaa..dh selesai jln keluar dri ward 24...pegi naik balik ward...jaohh wooo....hehehe
..ari ni jugk aku tolong doctor akram buat CBD...ntah betul x aku tulis ni..hehe33..
tukar tube yng bru kt patient...tube saluran kencing...wahh aku tngok tdi...seksenyee..errr..






1 lagi...pakcik ni aku geram betul tdi...xyah la aku n cerite 
lantak perempuan tu la nk pakai ke x...yng kaw sebok apasalll...ayat tu xbuleyh nk cantek sikit kew??
duduk kat ward 24..memng kaw jdi cam tu lew....patut punnn...
SUKE KE? LIKE LAH..

Friday, 18 November 2011

1 hari jeww

agrhhhhh,,,,
lagi 1 hari jew aku SCU....cept4 la abis kt ctu..
boring kowt aku nk jage ward tuuuuuu....
ade ke patuttt....haahhaahah
yng penting ari selase aku kt ward 5A...
suasana lain...
SCU(spinal care unit)

SUKE KE? LIKE LAH..

gunting besar..gunting kecik..

POP
korang3..seyes doe aku rindu sngt kt bilik pop...
huuuuuuuuu,,,MA pun ok...snggup ajr kiteowng ni..lalalaal..
tq abg MA..
dan yng paling penting aku rindu nk pengang bnde ni haa..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mse aku kt deprtment pop hri tu..
hari3 aku duk pengng bnde ni
ye laa kan nk gunting POP yng keras tuhh...(SIMEN)
kiteowng pakai ni la nk bukak simen korng4 tu...haaa ade lagi 1
yng mcm gergaji letrik...hahah..tu lagi besss....

aku sampai skang xreti gune gunting tuu...haaaaa maluuuu..
ade care dier tawww....aku gunting kertas pun xleps gune bnde tuhh...
ngeeeeeeeee...

namoo citer bnyk3..wat malu dri sendri je

SUKE KE? LIKE LAH..

makan free...lalaalalal

tdi mse kat ward..seblom nk masuk keje
untuk seblh petang.....kiteowng student3 di ward 4A dan 4B
telah dijemput untuk satu jamuan...hahahaahah.....dh nme pun jamuan..
so makn makn free la akuu..hahahah...


jamuan ni pun sebb sorng sister ni dpt naik pangkat jadi matron...tinggi dh pangkat dier..haha
tpi ape3 pun tadi...memey sedapp..heeee


SUKE KE? LIKE LAH..

Wednesday, 16 November 2011

bed sores...

ari ni aku pegi deprtment lain lak....
aku masuk ward hri ni...WARD 4A..kt hosp ipoh
seblom ni aku kat deprtment POP(plaster of paris)


kt POP lgi besstt kowtt...rindu bilik POP....rindu nk semen kan orng..hahahah
okeyh3....hari ni masuk..aduhhh st thng yng xbrape nk suke.. bnyk sngt student yng mcm aku posting kt ward tuhh,,,heheh....nursing..


ntah nape tetibe hari ni ramai lak...
ok fine xpe....
keje aku msuk ward ri nih....tolong student nurse wat dressing untuk BED SORES...
arghhhhhhh.......tpi bessss..kih3
bed sores pakcik aku xtaw la nk ckp ape...
aduhhhhh...terukkk kowt..


ade 2 lubang..1 lubang tu boleyh muat 1 penumbuk aku..
then 1 lagi betul3 ats punggung pakcik tuh...haaaa lubang tu kan buleyh muat 2 penumbuk aku ni haaa..lubng yng ke 2 ni buleyh nmpk SPINE die kowtt..huihhhh....
bilew tngh tolong4 student nurse ni wat dressing tdi...hadoiii..tuhan je la yng thu mcm mnew...
dah pakai mask pun  bau die wahhhhhhhhhhhhhh.....aku xtaw la nk ckp mcm mne bau tuh...hehehe




ni la bed sores....
ni bukn picture pakcik tu nyew bed sores......k....
ni kt google je aku ambek...tpi memey sebijik la mcm ni..dh buleyh nmpk spine gituu..




ni pun same  bukn pakcik tu nyew ..lalaal
sian aku tngok pakcik tu mse aku tngh wat dressing tdi...menjerit ADUHH..ADUHHH..SAKIT...
sabr je la pakcik...


SUKE KE? LIKE LAH..